top of page
Workshop
Workshop HJB-1.jpg

I over 50 år har Fotografmester Hans Jørgen Brun «fanget» mennesker med sitt kamera. Over 30.000 har det blitt så langt, men Hans Jørgen har ingen planer om å legge kameraet på hyllen og skaper fortsatt, i en alder av 75 år, magiske bilder i sitt studio i Bergen.

Hans Jørgen Brun blir omtalt som «lysets mester», en betegnelse som helt klart kommer frem i hans fotografier av familier, barn, konfirmanter, brudepar og hans fantastiske portretter.


Det er en imponerende CV Hans Jørgen kan vise til, som European Master of Photography, Kodak European Gold Award, en rekke gullmedaljer og utmerkelser og Norges mest premierte fotograf gjennom tidene i Norges Fotografforbunds Landskonkurranse.

"Hans Jørgen Brun er en portrettør i verdensformat, samt en fotograf med faglig kunnskap på det høyeste nivå. I tillegg er han et fantastisk menneske og generøs som få. Hans Jørgen er opptatt av kvalitet, ikke kun faglig, men i alle faser av livet. En workshop med ham blir en opplevelse på mange plan. Hans Jørgen Brun har utført 30 000 portretter i sitt liv, så han vet hva han snakker om!"

Morten Krogvold

Nå har du muligheten for å delta på en 3 dagers workshop med fotografmester Hans Jørgen Brun i hans studio i Bergen og lære mer om hans måte å arbeide på og hans magiske lyssetting av portretter.

           

Innhold:

Workshopen vil inneholde tema som belysningsteknikk, komposisjon, mørkerom, bildeanalyse, arbeid i studio og på location med kunstig belysning.

  • Hvilket resultat oppnår vi ved bruk av forskjellige lyskilder?

  • Hva slags fortellinger kan vi hente fra ansikt og kroppsspråk?

  • Psykologien som ligger til grunn for å fremheve menneskets personlighet i fotografiet 

 

Etter felles introduksjon blir deltakere delt inn i mindre grupper. Som en «lysets mester» er det naturlig at det er bruk av lyset for å skape dybde i bildene som vil bli hovedtema under disse dagene.
Vi tar en Rembrandt, hvordan Rembrandt brukte lyset har fascinert Hans Jørgen siden han som gutt så Rembrandts arbeider. Nå skal vi gjøre bilder med det Rembrandtske lyset, slik Rembrandt selv ville likt.

Fra Foto.no vil Ronny Larsen være til stede. Ronny er fotografutdannet og har vært i faget siden 1974. Han har lang erfaring med studiodrift, lys og har sin kjærlighet mot portretter, da gjerne presentert i sort/hvitt. Arbeider nå som kundekonsulent med hovedfokus på studiolys og profesjonelt fotoutstyr.

Velkommen til tre spennende dager i Bergen.
Tid: 9. - 11. oktober 2023
Vi holder på fra kl. 10:00 til 19:00 hver dag, med lunsj ca. 12:30.

Sted: I studioet til Hans Jørgen Brun, Neumanns gate 2, 5015 Bergen

Pris: Kr 10.800,- inkl. lunsj alle dager

Alle deltagere tar med 10 egne bilder og eget kamera med fulladet batteri.

Begrenset antall plasser. Påmeldingen er bindende. Forbehold om nok antall påmeldinger.

ragnar_axelsson.jpg
Saroea_Fredrik_Portrett2_Foto_Hans-Jørgen-Brun_180516_27613_5263-WEB.jpg
bottom of page